Metodo rengimo gairės

Gairių rengimas: rengiamos gairės,  kad profesinio orientavimo konsultantai galėtų geriau įtraukti žmones su intelekto negalia į darbo procesus.

Sudaryti ryšį: šios gairės padės suderinti darbo rinkos pasiūlymus su intelekto negalią turinčių asmenų poreikiais ir siekiais.

Dalyvavimas diskusijose: žmonių su intelekto sutrikimais dalyvavimas diskusijose yra svarbus, norint, kad gairės atitiktų jų poreikius.

Bendradarbiavimas: suburiami profesinio mokymo specialistai ir darbdaviai, kad būtų akcentuojami intelekto negalią turinčių žmonių poreikiai.

Inovacijos: skatinamos inovacijos socialinėse užimtumo dirbtuvėse, kad būtų lengviau integruoti šiuos žmones į darbo rinką.

Ilgalaikiai ryšiai: darbdaviai raginami  bendradarbiauti ir pasinaudoti dirbtuvėse įgytais įgūdžiais.

Gairės yra rengiamos siekiant socialinėse užimtumo dirbtuvėse pritaikyti profesinio orientavimo konsultantų įtraukimo ir dalyvavimo procesus, siekiant suderinti realius darbo rinkos pasiūlymus su intelekto negalią turinčių asmenų poreikiais, sugebėjimais ir siekiais.

Žmonių su intelekto sutrikimais dalyvavimas tikslinių grupių diskusijose buvo svarbus kuriant gaires, atitinkančias principą „nieko apie mus, be mūsų“.  Taip pat suburiant profesinio mokymo specialistus ir darbdavius kartu renginiuose, kuriuose pabrėžiami intelektines negalias turinčių žmonių poreikiai ir siekiai, skatinamos į darbo rinką orientuotos inovacijos socialinėse užimtumo dirbtuvėse. Raginame darbdavius daugiau pasinaudoti dirbtuvėse įgytais įgūdžiais ir užmegzti ilgalaikius ryšius, kurie leistų plėtoti bendradarbiavimą.

 

Gairės netrukus bus prieinamos svetainėje